Het team van Fysiotherapie De Colvenier

Mirjam van der Lee
Mirjam van der Lee
Fysiotherapeut
Bekkenfysiotherapeut
Dry needling
Bowen therapeut
BIG-nummer: 49041603704

“Sinds 1993 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en begonnen in de Pijlstraat in 1994. In 2009 zijn wij verhuisd naar de Colvenier waar onze huidige maatschap is ontstaan. Sinds 2003 ik heb verschillende cursussen gevolgd voor fysiotherapie bij bekkenklachten en heb ik de nascholing ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ gevolgd bij Cecile Rost, Sinds 2015 ben ik geschoold in Dry Needling. Daarnaast volg ik de jaarlijkse bij- en nascholingen  voor fysiotherapie voor pre-en postpartum.”

Gwen van Vuuren
Gwen van Vuuren
Fysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut
Sensorische informatieverwerkingstherapeut
BIG-nummer: 39046885304

“Al vroeg kwam ik in aanraking met het vak fysiotherapie doordat mijn oma als assistent fysiotherapeut werkzaam was in een verzorgingshuis. Wanneer ik bij haar logeerde mocht ik mee naar haar werk en de spullen neerzetten voor de patiënten. Nadat ik mijn diploma behaalde was het dan ook een logische keuze dat ik mij ging inschrijven voor de opleiding fysiotherapie. In 1990 heb ik hier mijn diploma behaald waarna ik een aantal jaren als regulier fysiotherapeut heb gewerkt. Vanaf 2002 ben ik mij meer gaan richten op het behandelen van kinderen en heb hiervoor mijn specialisatie kinderfysiotherapie aan de MOK in 2004 mogen afronden.

Nadat ik in 2009 de cursus op gebied van prikkelverwerkingsproblematiek heb afgerond merkte ik dat ik meer mogelijkheden had om kinderen met complexere problemen te helpen en ook hun ouders en omgeving daarbij tot andere inzichten te laten komen.

Mijn motto tijdens mijn werk: Een kind, kind te laten zijn en dat men als volwassene zich moet aanpassen aan het kind (en niet andersom).”

Daan Castien
Daan Castien
Fysiotherapeut
Manueeltherapeut MMT
Sportfysiotherapeut
Dry needling
BIG-nummer: 09052964304
“Na het VWO te hebben doorlopen ben ik in 2000 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Ik heb zelf heel lang gehonkbald in combinatie met krachttraining om blessures te voorkomen. Nu zit ik regelmatig op de racefiets en MTB. Door mijn affiniteit met sport ben ik meteen in 2000 de specialisatie sportfysiotherapie gaan doen. Na deze te hebben afgerond ben ik de specialisatie Manueel therapie gaan volgen en heb deze in 2006 afgerond. Hierin heb ik nog een Master behaald in 2008.

In 2010 ben ik gaan werken bij Fysiotherapie de Colvenier. Het werken in een gezondheidscentrum heeft me altijd getrokken, het is een setting waarbij het werken met verschillende disciplines waardevol is en waarin de patiënt centraal staat.

Sinds 2012 heb ik de cursus Dryneedling afgerond, deze techniek behelst het behandelen van spierproblemen in het gehele lichaam. Het behandelen van hoofdpijnklachten waarbij wordt gekeken naar relaties met de nekgewrichten, kaakgewricht en de daarbij behorende spieren. Het is een specialisatie binnen mijn algemene wervelkolom behandelingen.”

Tom Spithoven
Tom Spithoven
Fysiotherapeut
Claudicatio intermittens
Manueeltherapeut MMT
BIG-nummer: 59911370604

“Nadat ik mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht heb afgerond ben ik begin 2009, na de opening van het gezondheidscentrum, bij Fysiotherapie de Colvenier komen werken. Dat doe ik nog altijd met veel plezier. Ik heb het naar mijn zin in Gorinchem en we werken in een team met leuke collega’s. Gedurende mijn jaren bij de Colvenier heb ik me aan de SOMT University of Physiotherapy verder ontwikkeld. Sinds 2019 mag ik mijzelf MSc Manueel therapeut noemen. Deze master heeft voor een verdiepingsslag gezorgd in mijn kennis en de technieken die ik tijdens behandelingen toe mag passen. Daardoor kan ik patiënten beter informeren over hun klachten en efficiënter behandelen. Recent heb ik aan de SOMT een cursus gevolgd voor manueel therapeuten over orofasciale klachten (kaakgerelateerde klachten). Ook dit heeft me weer nieuwe inzichten gebracht, onder anderen over de relatie van het kaakgewricht en de kaakspieren met nek en hoofdpijnklachten en het verminderd functioneren van de kaak zelf. De laatste jaren begeleid ik samen met een collega ook regelmatig stagiaires. Het is leuk om op die manier kennis over te dragen en de nieuwe lichting fysiotherapeuten wegwijs te maken in ons beroep.”

Nathalie Boelen
Nathalie Boelen
Fysiotherapeut
BIG-nummer: 19054974704

“Sinds 2016 werk ik weer bij de praktijk als algemeen fysiotherapeut. Net als iedere andere fysiotherapeut volg ik regelmatig cursussen om mijn kennis op peil te houden. Ik werk 2 dagen in de week in de praktijk en zie veel verschillende mensen van jong tot ouder met verschillende problemen. De afwisseling die het werken als algemeen fysiotherapeut met zich meebrengt vind ik het leukst. Het houdt me scherp.”

Anna van den Dool
Anna van den Dool
Fysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut MPPT
BIG-nummer: 79034276104

“In januari 2021 ben ik als kinderfysiotherapeute en algemeen fysiotherapeut begonnen bij de Colvenier. Dit doe ik inmiddels met veel plezier.

Hiervoor heb ik een tijd lang in een ontwikkelingsland gewoond met mijn man en 4 kinderen. Ik werkte daar met name met kinderen in een lokaal revalidatiecentrum en met kinderen die op de neurologische afdeling van het kinderziekenhuis verbleven. Om dit beter te kunnen doen heb ik in 2008 een acht-weekse NDT-cursus gevolgd in Engeland.

Sinds 2009 ben ik weer in Nederland aan de slag gegaan. Ik heb inmiddels de master kinderfysiotherapie in Utrecht afgerond en heb een cursus in Sensomotorische Integratie in Groningen gevolgd. Kinderen die problemen hebben met het verwerken van prikkels, (zoals tast, evenwicht, geluid of beeld) hebben soms problemen met de Sensomotorische integratie. Voordat ik bij de Colvenier startte heb gewerkt met kinderen die op de gewone basisschool zaten als ook met kinderen die het speciaal onderwijs volgen.

Het werken met kinderen die speciale aandacht nodig hebben doe ik met veel plezier. Het zoeken naar de mogelijkheden die ze hebben, samen met de ouders, en ze helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen in hun motorische vaardigheden vind ik belangrijk.

Naast het werken met kinderen zie ik ook regelmatig volwassenen. Twee jaar geleden heb ik de curusus Fascia Intergratie Therapie gedaan. Hier heb ik een aantal technieken geleerd, die je kan inzetten bij een groot aantal klachten, zowel bij kinderen als ook bij volwassenen.”

Katja Shelmakova
Katja Shelmakova
Fysiotherapeut
BIG-nummer: 19930112004
Mariëlle Bijker-Prins
Mariëlle Bijker-Prins
Administratief medewerkster

“Als je in de ochtend uren naar de fysio belt, krijg je mij aan de telefoon. Ik zal altijd proberen om zo snel mogelijk een afspraak voor je in te plannen. Sinds 2016 werk ik met veel plezier bij fysiotherapie de Colvenier. We zijn een hecht team en dat vind ik erg belangrijk.”