Huisregels

U wordt verzocht uw actuele verzekeringsgegevens door te geven aan de fysiotherapeut. Check de naam van de aanvullende polis en hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. De praktijk draagt niet de verantwoordelijkheid voor uw vergoeding voor fysiotherapie. De onderneming heeft afspraken met diverse zorgverzekeraars. Indien uw zorgverzekeraar (gedeeltelijk) niet vergoedt dan kunt u onze tarievenlijst in de wachtkamer of website raadplegen. Indien u deelneemt aan een beweeggroep/cursus, is dit meestal voor rekening van u zelf; er zijn situaties waarin de zorgverzekeraar betaald (met soms een eigen bijdrage).
De praktijk voldoet aan de wettelijke verplichtingen m.b.t.:
Kwaliteit dienstverlening: iedere therapeut is ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie.

Vanuit hygiënisch oogpunt is het mogelijk een handdoek mee te nemen. U wordt verzocht sportkleding en schone sportschoenen te dragen tijdens het oefenen in de oefenzaal.

De openingstijden van de praktijk zijn van maandag – vrijdag van 8.00-18.00 uur (receptie: op maandag, donderdag en vrijdag van 7.45-11.45 uur en op dinsdag en woensdag van 8.45-12.45). U kunt ons 24 uur per dag via de mail berichten via info@fysiodecolvenier.nl

Verloop van de behandelingen

De eerste behandeling is de intake. Tijdens de intake worden u vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klacht en hulpvraag. Indien u zonder verwijsbrief in onze praktijk bent gekomen, wordt de intake uitgebreid met een screening. De screening dient ervoor om andere oorzaken voor uw klachten uit te sluiten om zodoende te bepalen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Soms wijst de screening uit dat u beter met uw klacht naar de huisarts kunt gaan. Wij sturen dan (met uw akkoord) onze bevindingen per brief naar uw huisarts.
De vervolgafspraken plant u in principe samen in met uw fysiotherapeut. U krijgt hiervan een bevestiging via mail of de afspraken-app (of u krijgt een afspraakkaartje).

Afzeggen van uw afspraak

Bij verhindering wordt u verzocht tijdig af te bellen maar uiterlijk 24 uur van te voren. Als u dit niet doet, dan zijn wij genoodzaakt om de voor u gereserveerde tijd en ruimte bij u persoonlijk in rekening te brengen. Bij geen gehoor of in het weekend kunt u een bericht inspreken op de voice-mail of een mail sturen naar info@fysiodecolvenier.nl.
Daarmee kunt u uw afzegging als tijdig geregistreerd beschouwen.

Trainen in de trainingszaal

De praktijk beschikt over een dames- en heren kleedruimte. Hier bevinden zich lockers waar u uw waardevolle spullen in kunt opbergen. Ook kunt u gebruik maken van de douches.
Het trainen in de zaal gebeurt altijd onder toezicht van een fysiotherapeut. Zonder toezicht mag er niet getraind worden.

Aansprakelijkheid van de praktijk

De praktijk aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van cliënten die zich niet aan de instructies van de fysiotherapeut hebben gehouden.
De praktijk is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen uit het pand of buitenterrein (bv. Auto of fiets)
Indien u een verklaring heeft welke inhoudt dat u niet gereanimeerd wenst te worden, dan bent u er zelf verantwoordelijk voor om dit door te geven aan de fysiotherapeut. Er zal hiervan een aantekening worden gemaakt in uw dossier.

Parkeren en entree

De hoofdentree van het Gezondheidscentrum de Colvenier bevindt zich aan de voorkant van het pand (schuifdeuren). Onze praktijk bevindt zich op de eerste verdieping die u kunt bereiken via de trap en een ligt. Gedurende de openingstijden van de praktijk kunt u deze entree gebruiken.
Uw fiets plaatst u aan de voorkant van het gezondheidscentrum in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Wij beschikken over een invalidenparkeerplaats aan de voorzijde van het pand vlakbij de hoofdingang. Parkeren mag u hier uitsluitend met een geldige invalidenparkeerkaart. Bij het Gezondheidscentrum de Colvenier is een blauwe parkeerzone aanwezig waarbij u de blauwe parkeerschijf dient te gebruiken.

Calamiteiten

In geval van calamiteiten dient u de aanwijzingen van het personeel of de hiertoe bevoegde instantie (politie, brandweer) op te volgen.
Minimaal 5 fysiotherapeuten uit onze praktijk zijn in het bezit van een certificaat voor BedrijfsHulpVerlener (BHV). Het Gezondheidscentrum de Colvenier beschikt tevens over een AED.